Header Bierhuys

Openingstijden

Ma. gesloten
Di. gesloten
Wo. 14:00 - 01:00
Do. 14:00 - 01:00
Vr. 14:00 - 02:00
Za. 14:00 - 02:00
Zo. 14:00 - 01:00

Adres:

van Oudheusdenstraat 3a
3441 AM Woerden

Stichting SOAP

Stichting Open Akoestisch Podium(SOAP).

 

Stichting Open Akoestisch Podium is een initiatief, ontstaan uit de open akoestisch podium avonden in ’t Bierhuys. De stichting heeft meerdere doelstellingen. Allereerst om lokale en regionale muzikanten de gelegenheid te bieden om samen spontaan, zonder verplichtingen, voor een enthousiast publiek muziek te maken. Daarnaast wil de stichting een netwerk bieden waarmee muzikanten de mogelijkheid hebben om met elkaar in contact te treden. Zo bestaat er onder muzikanten regelmatig de behoefte om samen met anderen op te treden, omdat bijvoorbeeld bij bepaalde nummers een stuk feitelijk door een bassist ingevuld zou moeten worden. Vroeger was dit een probleem, want waar vind je die. Nu kunnen wij zeggen, er zitten in ons netwerk drie bassisten, maar voor de muziek die jij wilt spelen is dat de beste. Kortom dankzij SOAP kunnen muzikanten dat doen wat zij graag willen; hun muziek op de beste manier ten gehore brengen.

Twee maal per maand in 't Bierhuys

Het open akoestisch podium is een aantal jaren terug in 't Bierhuys gestart dankzij twee muzikanten, Willem Jacobs en Martin Voogd. Zij begonnen op die avonden akoestisch te spelen en zingen. Dit bleek zo'n succes dat meerdere muziekanten hun met andere instrumenten zijn gaan aanvullen. Na circa een half jaar werd het tijd gevonden om dit op een meer gestructureerde wijze in te gaan vullen en werd besloten tot de oprichting van SOAP. Stichting Open Akoestisch Podium organiseert nu met medewerking van 't Bierhuys twee maal per maand een 'akoestisch open podium' avond. Te weten op de eerste en de derde donderdag van de maand.
De stichting schaft door het aanboren van externe fondsen instrumenten en apparatuur aan om de drempel tot optreden nog verder te verlagen. 

Het jaarlijkse Akoestival

Daarnaast wordt elk jaar het Akoestival georganiseerd, een openlucht concert in het Westdampark. Het eerste Akoestival vond plaats in de zomer van 2004 en was een groot succes. Inmiddels wordt het Akoestival jaarlijks georganiseerd met elk jaar een toenemend aantal bezoekers en aanmeldingen van nieuwe bands en muzikanten.

Nieuwe aktiviteiten

Sinds enkele maanden is SOAP een muziekacademie rijker. De academie houdt in dat muzikanten die zelf nummers schrijven (Sing & Songwriters) met nog niet zoveel ervaring, onder begeleiding de geschreven songs met elkaar uitwerken en hierdoor van elkaar leren. De academie is nu al een groot succes te noemen en er zijn inmiddels al twee groepen samengesteld die met groot plezier en inzet elkaar aanvullen en tips geven. Ook hiervoor kun je je gewoon opgeven bij de stichting als je zelf schrijft en performt maar eigenlijk de veelzijdigheid van het schrijven nog niet geheel in je macht hebt. Hierbij is noten lezen geen must!

Meer informatie?

Voor meer informatie over SOAP kun je bij ons, op de website van SOAP of bij het secretariaat van SOAP terecht: Van Oudheusdenstraat 3a, 3441 AM Woerden.